PLANINA KLEK (1182 m)

Klek očarava svojom ljepotom i posebnošću i  jedno je od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj. Istaknutoj planini iznad Ogulina planina, na čijem vrhu je 200 metara visoka stjenovita glava moguće je prići raznim pravcima no najpopularniji je iz sela Bjelskog na cesti Ogulin – Jasenak. Razmjerno je strm, ali je najkraći. Nakon 50′ uspona kroz šumu stiže se do planinarskog doma Klek (1000 m) pod vršnom stijenom. Uspon od doma na sam vrh traje 30′. 

Svojom zagonetnom i mističnom pojavom ova planina nadahnjuje legende još od najstarijih vremena. Prema narodnoj predaji, vrh Kleka je okupljalište vještica u olujnim noćima pa su one postale svojevrstan simbol Kleka i Ogulina. S vrha se pružaju lijepi vidici prema Ogulinu i jezeru Sabljacima, Bjelolasici, a pogled posebno privlače slikovite stijene Klečice.

Klekova vršna stijena bila je prva škola hrvatskih alpinista i u njoj je izveden velik broj prvenstvenih penjačkih uspona, zbog čega se Klek naziva kolijevkom hrvatskog planinarstva.

BRDO STOŽAC (808 m)

Ovaj je osamljeni vrh pomalo zasjenjen popularnošću Kleka te se na njega najviše uspinje lokalno stanovništvo. 

Odlična je nadopuna nekom drugom izletu u okolici Ogulina. Iz pravca Ogulina prema Bjelsokom ( udaljenost 3 km od Hotela Frankopan) s lijeve strane ceste je proširenje s oznakom Stožac. Do vrha brda moguće se popesti po 306 drvenih stuba ili birati noramlni šumski put. Uspon traje 30′ minuta. Obožavaju ga djeca upravo zbog drvenih stuba. Idealno je na vrhu napraviti piknik i uživati u pogeldu prema Kleku. 

A nakon piknika možete još malo prošetati do nekoliko prekrasnih označenih vidikovaca i do stjenovitih Škurinih draga, koje su nalik kiklopskim tvorevinama.