DOBRODOŠLI U

Heritage hotel Frankopan

Hotel se nalazi u centru grada Ogulina, smještenog u središtu kontinentalne Hrvatske unutar turističkog područja Plitvičkih jezera s istoka, šumovitog Gorskog kotara sa zapada i sjevernog Jadrana s juga. 

Nalazimo se tik do starog Frankopanskog kaštela iz 16. stoljeća kojeg je izgradila plemićka obitelj Frankopan, a nasuprot hotela nalazi se fenomen hidrogeološkog spomenika prirode Đulin ponor u kome svoj tok  završava Rijeka Dobra – ponire ispod kamenitih i strmih litica u ogromnom otvoru u središtu grada, a koji pogled s litice ostavlja bez daha mnoge turiste.  Đulin ponor se sa spiljom Medvedicom nastavlja u najduži speleološki objekt Hrvatske. Ime ponora vezano je uz legendu o djevojci Đuli ili Zulejki, koja se u ponor strmoglavila zbog nesretne ljubavi. 

Iznad Ogulina nalazi se planina Klek visine 1.182 m. To je jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj na čijem vrhu je 200 metara visoka stjenovita glava koja predstavlja koljevku hrvatskog planinarstva i alpinizma. Klek je oduvijek bio inspiracija narodnoj mašti pa je tako nastala i legenda o klečkim vješticama. Prema legendi, za vrijeme olujnih noći, oko ponoći na Kleku se okupljaju vještice, vile i vilenjaci iz cijeloga svijeta.

Objekt Hotela Frankopan prvotno je sagrađen u 18. stoljeću za administrativne potrebe, a krajem 19 st. prenamijenjen je u hotelsko-ugostiteljski prostor. Hotel ima urbana, graditeljska te povijesno-umjetnička obilježja, a dva Ogulinca Milan Ceranić i Milan Rupčić u potpunosti su obnovila hotel u ljeto 2007. godine. Kategoriziran je kao hotel s četiri zvjezdice, a novu kategoriju hotel heritage dobiva u prosincu 2017. godine rješenjem Ministarstva turizma RH.

 

Hotel je valoriziran kao zaštićeno kulturno dobro od nacionalnog značenja, a objekt se nalazi u A povijesnoj zoni povijesno-urbanističke cjeline grada Ogulina.

HERITAGE HOTEL FRANKOPAN

Nagrade i priznanja za rad

2080. i 2009. godine – Kvaliteta za Hrvatsku, priznanje za 3.mjesto u izboru hotela godine, mali hoteli kontinentalne Hrvatske

2011. godine – Kvaliteta za Hrvatsku, priznanje za 1.MJESTO  u izboru hotela godine, mali i obiteljski hoteli kontinentalne Hrvatske

2014. godine – Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku, priznanje za 3.mjesto za najbolji mali hotel na kontinentu

2015. godine – Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku, priznanje za 2.mjesto mali i prijateljski hotel, ADRIA 2015, FINALIST, izbor najboljeg obiteljskog i malog hotela

Od 2008. Gastronaut Croatica  – 12 godina zaredom priznanje za izbor 100 VODEĆIH HRVATSKIH RESTORANA.

Good rest near A1!

Big room, nice staff, restaurant available on site. We needed a place to rest during our trip to croatian island and this hotel is close to A1 highway.

Stefaniabo, booking.com, Italy

Very good!

Very big room with a good furniture. Comfortable bed. Sufficient breakfast. Free parking. Nice town.

Liudmila, booking.com, Russia

Fabulous!

…location, comfortable, tidy room, parking with monitoring (camera) great serpentines around (motor bikers!)

Jenő, booking.com, Hungary

Very nice hotel + very friendly staff!

Great staff at reception and restaurant, very nice fresh and delicious breakfast. 10/10

Tin, booking.com, Hrvatska

Very good!

Staff very helpful and always with a smile. Food is well cooked and served with a full plate. 

David, booking.com, UK

Very good!

We were on a cycle tour and they provided us with a safe place to lock our bikes. The staff were so friendly and helpful.

Steve, booking.com, Australia