Jezero Sabljaci 

Akumulacijsko jezero 3 km udaljeno od Ogulin i Hotela Frankopan, zbog ljepote i veličine (sa 170 hektara jedanaesto je u Hrvatskoj) prozvano je Ogulinsko more. Jezero je omiljeno izletište ljubitelja veslanja, jedrenja na dasci, plivanja, ronjenja, ali i stjecište ribolovaca. Okolica jezera pruža mogućnosti za ugodne šetnje i vožnje biciklom. 

Jezero Bukovnik

Jezero se nalazi na rijeci Dobri nešto prije nego što ponire u Đulinom ponoru. Naime, negdje oko jedan kilometar udaljeno od centra Ogulina i Hotela Frankopan na rijeci Dobri je podignuta brana, te je na taj način stvoreno još jedno umjetno jezero Bukovnik. Iz tog jezera se kanalima dugima i do 30 kilometara, voda odvodi do hidroelektrane Gojak. 

Šmitovo jezero

Šumovito ili Zeleno jezero je smješteno u selu Ivanac na obroncima Velike Kapele u Ogulinskom Zagorju. Sastoji se od dva povezana jezera, Maloga i Velikoga. U jezeru i obližnjoj špilji Rupećici obitavaju endemske vrste: čovječja ribica i riba svjetlica. Stara legenda kaže da je u jezeru živio zmaj, koji je jednom prilikom iskočio iz jezera i uhvatio mladu djevojku. Uto se pojavio sveti Juraj, te je zaprepaštenu djevojku oslobodio od zmajeva zagrljaja. U blizini jezera nalazi se kamen na kojemu je “sačuvan” otisak kopita konja svetog Jurja.