Biramo domaće, jer je najbolje!

Kuhari za vas s posebnom pažnjom pripremaju jela tradicijskih okusa lokalne i dijelom svjetske kuhinje koristeći visokokvalitetne  namirnice u suradnji s malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz okolice Ogulina i HACCAP sustav za sigurnost hrane od nabave do pripreme.

Kroz vaš gastronomski put  u a la carte ponudi jela, sezonskim  i pansionskim jelovnicima možete pronaći jela od poznatog ogulinskog zelja i krumpira, teletinu i janjetinu ispod peke, jela od divljači, odležani biftek, jela s vrganjima, pastrvu  iz lokalnog uzgoja i druga jela od ribe, razne domaće juhe, salete i priloge.

Ponudu su obogatili domaći naresci i sirevi od kojih su najpoznatiji sir škripavac, kobasica od divljači i pršut od jelena. Naši deserti poput hrskavih domaćih savijača i torti raznih okusa  vaš će gurmanski doživljaj učiniti savršenim. Domaći kruh koji svakodnevno sami pripremamo po ličkom receptu upotpuniti će vaše iskustvo „ogulina na tanjuru“.

Pridružite nam se kad god želite na doručku, ručku ili večeri.

NAŠA SPECIJALNOST

Slatke i slane palačinke

Daleko smo poznati po 30 vrsta slanih i slatkih palačinki koje su najomiljenije među planinarima i djecom.  Prilikom svake posjete Ogulinu gotovo je nezaobilazno navratiti na palačinke u Frankopan. 

Od klasičnih okusa do raznih punjenja različitim nadjevima ove palačinke možete jesti u bilo koje doba dana.  Savršeni su međuobrok ili raskošni desert. Između slatkih, slanih, punjenih, zapečenenih, klasičnih ili maštovitih zasigurno ćete ubrzo pronaći omiljene okuse zbog kojih ćete se ponovno vraćati, a možete ih i ponijeti za van.

HRANA IZ NAŠE KUHINJE

Hladni naresci

Gotovo niti jedan gastronomski događaj i proslava ne prolaze bez hladnih narezaka.  Domaće kobasice, kulen, pršut, domaći sirevi, pršut od jelena, kobasice od divljači, domaća pašteta od divljači, domaći kruh, slani klipići, domaće lepinje punjenje špekom i lukom ili  ogulinska masnica slasne su uvertire u okuse potpunog užitka za vašim stolom. Poslužujemo ih u a la carte ponudi, personaliziranom meniu za  vaše privatne proslave i događanja u hotelu te catering ponudi.

SPECIJALITET IZ NAŠE KUHINJE

Jela od divljači

Zbog svoje prirodnosti i posebnog okusa jela od divljači su spoj tradicije i klasične svečane delicije koju poslužujemo tijekom cijele godine i često serviramo za vaše posebne prigode.

Gulaš od divljači jedno je od omiljenih jela hotelske gastronomske ponude, a preporučamo ga uz prilog domaći njoki ili palenta.  Pripremamo ga u kombinaciji mesa od jelena, vepra i srne. 

Ukoliko preferirate pečenu divljač oduševiti će vas srneći medaljoni s višnjama iz našeg jelovnika. 

Za savršenu kombinaciju jela od divljači uparite sa snažnim aromatičnim crnim vinom iz vinske karte.